Follow your Heart Retreat

March 21, 2020 @ 12:00 pm - March 25, 2020 @ 5:00 pm
Loading Events
  • This event has passed.

Välkommen med på ett 5 dagars yogaretreat i härliga Portugal!

21-25 mars 2020 med Ewa Hagert och Cecilia Sjöstrand. Välkommen att följa med på ett yogaretreat i värme och stillhet, där vi både går djupt in i yogan och samtidigt upplever Ericeira, den charmiga kuststaden utanför Lissabon. 5 dagar med hjärtat i fokus, fyllda av glädje, gemenskap, yoga och meditation i vackra omgivningar. Med ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam och god mat och slappnar av i härligt boende vid havet i surfstaden Ericeira. Här erbjuder den vackra Atlantkusten stränder och surfing, naturupplevelser och solsken. Med öppna sinnen och ett öppet hjärta utforskar vi både utåt och inåt, för att fylla på dina energier.

Var bor vi?

Vårt hem dessa dagar är Sandhi House, ett fantastisk guesthouse med egen yogastudio, där vi både bor och yogar. Vi har huset helt för oss själva, både den luftiga matsalen med havsutsikt och takterassen, där man känner havsbrisen från Atlanten. Sandhi House är charmigt, mysigt och omhändertagande, vilket inbjuder till den genuina yogakänslan. Vegetarisk frukost och middag serveras också här. Frukosten består av färsk juice, färgglada smoothiebowls, overnight oats eller chia, samt säsongens frukter och nyttigheter. Middagen är hemlagad vegetarisk, baserad på närodlade råvaror tillredda med samma kärlek och omtanke som allt annat i huset. Det finns 5 dubbelrum, totalt 10 sängplatser i ljusa, vackra och mysigt inredda. Sängarna kan stå tillsammans eller delade isär. Två av rummen har eget badrum. Två av rummen delar badrum och ett rum har sitt badrum precis utanför rummet i korridoren. Först till kvarn gäller vid bokning. Enkelrum erbjuds ej.

Hur ser programmet ut?

Dagarna på Sandhi House är fyllda av både yin och yang, med tid för reflektion och avkoppling från vardagen hemma. Vi startar dagen med meditation och logar tidig morgon och sen eftermiddag. Efter kvällens gemensamma middag samlas vi till meditation, satsang eller yoga nidra. Vi äter god och hälsosam frukost och middag tillsammans och lämnar utrymme för egentid mitt på dagen – tid till lunch på något mysigt café, lite chill, en utflykt eller annan egen aktivitet. Någon överraskning väntar också förstås.

Programmet för en dag ser ut ungefär så här:

7.00-9.30 Meditation och Yoga (Yang)

9.30 Frukost

Egen tid / Workshop / Aktiviteter

16-18.30 Meditation och Yoga (Yin)

19.30 Middag

21.00 Meditation / Yoga Nidra (Satsang)

Vad betyder Follow Your Heart?

Visste du att hjärtat är vår viktigaste muskel, ”the emperor over all organs”, det energicentrum där kärlek och sanning möts? Tillsammans kommer vi djupare in i hjärtat där också passionen och lekfullheten finns – där saker faller på plats och blir verkligt. Du kommer att lämna retreaten berörd av ny kraft, med bra verktyg och nya insikter. En investering i dig själv och i ditt välbefinnande.

Är detta för mig?

Vi lovar dig en helhetsupplevelse som berör både hjärta, kropp och själ. Retreater passar såväl nybörjare som erfarna yogis, som vill komma djupare in i sin kärna genom att vända blicken inåt och känna efter på djupet. Vad är din sanna passion och vad är det du längtar efter? Det krävs mod att våga skala av för att kunna nå sin fulla potential. Yogaformerna vi använder är vinyasa och hatha på morgonen, samt yin eller restorative på eftermiddagen. Meditation, pranayama och reflektion varvas in i alla klasser. Övningar för egen personlig utveckling ingår också. Ingen yogaerfarenhet behövs, alla yogar efter egen förmåga.

 

Vad kostar det?

Priset för dessa 5 dagar är 7500kr per person. I priset ingår:

4 nätter på Sandhi House i delat dubbelrum

Frukost 4 dagar

Vegetarisk middag 4 dagar

8 yogaklasser ledda av Ewa och/eller Cecilia

4 kvällsmeditation / yoga nidra

1 Yoga Workshop (2 timmar)

Kaffe och te tillgängligt hela vistelsen

Vad ingår inte?

Flygresa och transfer från flygplats till och från Ericeira, är EJ inkluderat i priset. Närmaste flygplats är Lissabon (LIS) ca 45 min med bil. Både Norwegian, SAS och TAP flyger direkt från både Köpenhamn och Stockholm. Taxi från flygplatsen utanför Lissabon till Ericeira kostar ca 60 EUR och Uber ca 45 EUR. Ladda ner appen innan du reser, Uber fungerar superbra i Portugal. Man kan också hyra en bil på flygplatsen och sedan ha en hyrbil tillgänglig under vistelsen. Luncher och måltidsdryck utöver vatten ingår inte heller i priset.

Praktisk info

Ankomstdagen startar vi kl 15.00, incheckning från kl 14.00. Hemresedagen avslutar vi med utcheckning kl 12.00. Boka flyg så att det passar dessa tider. Vill du förlänga din vistelse och stanna några dagar efter retreatet kan man hyra rum på Sandhi House, i mån av plats. Dagarna före är dessvärre fullbokade här. Möjliga aktiviteter i området är promenad (hike) längs den klippiga kusten, utflykt till kulturarvet Sintra eller till Buddha Eden Park, olika typer av massage, uppleva atmosfären i byn och dess mysiga butiker eller ta surflektioner. Har ni några speciella önskemål kan vi hjälpa till att arrangera detta. Vill man utforska Lissabon i samband med retreatet, så kan vi rekommendera boenden där. Lissabon är en fantastisk stad med massor att uppleva, ett besök rekommenderas varmt.

Vad behöver jag ta med?

Att packa med sig: Yogakläder och avslappnade kläder efter väder. Till savasana och meditation är det alltid skönt med en gosig tröja och ett par strumpor. I slutet av mars är det skönt vårväder i Portugal och det kan vara varmt och soligt mitt på dagen, med behaglig temperatur på ca 18 grader. På kvällen kryper temperaturen ner och man behöver långa byxor och en jacka. Yogamattor och alla yogatillbehör finns på Sandhi House, så man behöver inte ta med egen matta om man inte vill. Reser man med bara handbagage kan det ju vara skönt att slippa. Vi skickar ut en rekommenderad packlista när det närmar sig. Missa inte denna fantastiska upplevelse, där du i en liten personlig grupp kommer att uppleva gemenskap, värme och kärlek med massor av yoga och möjlighet att skämma bort dig själv i några dagar. Är du dessutom redo för en resa in i ditt hjärta, är detta retreatet för dig.

Hur anmäler jag mig?

Anmäler dig gör du genom att maila till Cecilia på cecilia@iamsjostrand.se eller Ewa på ewahagert@live.se. Du säkrar din plats genom att betala in 2000 kr i anmälningsavgift till I AM SJÖSTRAND bankgiro: 5133-7889. Denna återbetalas inte vid eventuellt återbud, men platsen kan överlåtas på annan person vid förhinder. Slutbetalning 5500kr ca 6 veckor före avresa. Maila oss om du har några frågor så försöker vi hjälpa till! Om ni är två personer som bokar tillsammans och vill dela rum, lämnar vi 10% rabatt till er båda för bokningar gjorda före 1/12-2019.

Om oss

Ewa Hagert är 53 år och en erfaren företagsledare och konsult. Genom många år i ledande positioner har hon arbetat aktivt med att motverka stressrelaterad utbrändhet och att stärka medarbetare genom självinsikt, medvetenhet och att visa sårbarhet. Ewa fann yogan för 6 år sedan, men den har kommit att förändra hennes liv totalt. Det var den fysiska träningen som fick henne att börja, men det är den emotionella och sinnliga aspekten som fått henne att stanna och nu ha yoga i alla dess former, som sin huvudsakliga sysselsättning. Ewa har gjort sin 200hr yoga teacher training hos Rachel Brathen (Yoga Girl), som har stort fokus på känslomässigt läkande. Ewa har också genomgått 100hr Yin Yoga training med Jade Woods och Emelie Baxter. 30hr Yoga Nidra kommer i december 2019. Därutöver deltagit i flera yogaresor och immersions runt omkring i världen – Thailand, Indien, Bali, Portugal och Mallorca. Cecilia Sjöstrand 47 årig ägare av företaget I AM SJÖSTRAND, är en Smålänning med stor entreprenörsanda och nyfikenhet för att skapa attraktiva och hållbara organisationer genom mänsklig potential. Cecilias passion och starka vilja har tagit henne igenom hela världen och skapat 17 års erfarenhet av att arbeta med ledningsgrupper, kulturella frågor och organisationsförändringar. Cecilia har en stark tro på att allt börjar hos en själv. Inte med ditt jobb eller relation utan utan med dig! Om man bara vågar gå in i kärnan och vara nyfiken på sitt eget hjärta, passion och se sina egna val och sanningar, så finns där en guldgruva av kreativitet och lekfullhet. Cecilia är yogalärare med huvudfokus på Restorative Yoga med många års erfarenhet av Osho meditation och terapi med ett antal Yogaresor till Indien i bagaget. Cecilia är utbildad inom Global Yoga men även andra Yoga utbildningar och kurser. Hennes specialitet är mental träning och meditation.

VI HOPPAS ATT JUST DU VILL FÖLJA MED PÅ DENNA RESA MED OSS!

Namaste

Ewa & Cecilia

Details

Start:
March 21, 2020 @ 12:00 pm
End:
March 25, 2020 @ 5:00 pm

Organiser

Ewa & Cecilia

Venue

Sandhihouse
Where to find us

Largo de Santa Marta Ericeira 14b,
2655-357 Ericeira

How to contact us

+351 913 220 899
contact@sandhihouse.com

How to follow us
Our partners
Where to find us

Largo de Santa Marta Ericeira 14b,
2655-357 Ericeira

How to contact us

+351 261 86 60 33
contact@sandhihouse.com

Informations